fbpx

Welke werkzaamheden deed je voordat je je eigen bedrijf begon?
Voordat ik Hester Slegt Coaching begon in augustus 2020 was ik werkzaam als Corporate Recruiter bij een groot fieldmarketing bureau in Amstelveen, en daarnaast trainde ik ruiters met hun paarden in Gelderland in de weekenden. 
Daarvoor, van 2014 – 2018 heb ik een eigen bedrijf HS Dressuurtraining gerund waarbij ik voor klanten paarden opleidde en uitbracht op dressuurwedstrijden, en met een compagnon zelf paarden aankocht, opleidde en verkocht. Toen was ik nog gevestigd in Vorden, Gelderland. Naast het zelf trainen van de paarden was ik veel aan het les geven en begeleiden op dressuurwedstrijden. 
In 2018 ben ik verhuisd naar Amsterdam en ik woon inmiddels in het mooie Haarlem met mijn vriend.

Vanuit welke passie ben je je bedrijf begonnen?
Een van de eerste woorden die ik uit kon spreken als kind was volgens mij “paatje” 😊 
Al vanaf jongs af aan dus helemaal paardengek. De hoog gevoeligheid van die dieren passen goed bij mij en ik maak makkelijk verbinding met ze. 
Ik had eigenlijk op de basisschool al de visie dat ik “ paardrij juf” wilde worden en dat de paarden het heel goed moesten hebben. Ik heb na het afronden van mijn Havo dan ook gekozen om in Wageningen een bachelor opleiding te gaan studeren wat gericht is op paardenmanagement en paardenwetenschap. Tijdens die studie mocht ik een Symposium organiseren en gevoelsmatig heb ik het thema van die avond “Performance versus Welfare”  genoemd. Naast mijn studie deed ik twee andere dingen: naar de disco met vrienden (want van een dansje hield ik ook) en vooral paarden trainen, heel veel trainen tot ‘ s avonds laat en in het weekend op wedstrijd. Ik werkte op dat moment ook op grote dressuurstallen en gaandeweg kwam er steeds vaker de vraag in mijn hoofd op: “Hoe kunnen we de prestatie van paard en ruiter verbeteren, zonder dat hun welzijn verminderd?” Ik zag nog te vaak dat het welzijn (fysieke en mentale gesteldheid) van de paarden achter uit ging als hun prestaties omhoog moesten, en eigenlijk ook van de ruiters! 
Ook bij mijzelf en mijn eigen paarden. Dit deden we niet bewust natuurlijk, maar het gebeurde wel.
Al gauw wilde ik het zelf doen en anders doen. Op mijn 23e, in 2014, kort na mijn afstuderen heb ik HS Dressuurtraining opgestart. Met als hoofdvraag: “ hoe kan ik de prestatie van de paarden die ik train verbeteren zonder dat hun welzijn naar beneden gaat?”, en dit voerde ik ook door in de trainingen die ik gaf aan mijn leerlingen met hun paarden. 

Zit ondernemen in de familie?
Ja, mijn broer heeft zijn eigen bedrijf Cup a Music. Hij biedt muziekeducatie in het onderwijs en muziekentertainment voor de zakelijke markt. Wij hebben ook samen een V.O.F Accent Music, waarmee wij kuren op muziek leveren voor de dressuur (top) ruiters. (www.accentmusic.nl

Wat geeft je energie en plezier in het ondernemerschap?

De vrijheid om mijn missie te gaan nastreven: meer bewustwording, verbinding en harmonie in de paardenwereld! 

Wat vind je lastig of moeilijk aan het ondernemerschap? 
Om dicht bij mij zelf/mijn kernwaarden te blijven en geen concessies te doen als de (potentiële) klant hier om vraagt. Dit kan zijn financieel, maar ook op de inhoud van je aanbod. Het lange termijn denken blijft het belangrijkste, maar als (startend) ondernemer ga je al snel voor de korte termijn oplossing want “ ik moet ook gewoon mijn huur betalen” 😉 Dus blijven koers bepalen en waar wil ik uiteindelijk naar toe met mijn bedrijf/wat is voor mij het grotere plaatje? Dit blijft een uitdaging, maar houdt me ook scherp!

Kun je iets vertellen over je niche en waarom je hiervoor gekozen hebt? 
Ik heb coaching trajecten ontwikkeld “voor ruiters die voelen dat er meer in zit”. Dit is letterlijk de slogan van mijn nieuwe bedrijf Hester Slegt Coaching.
Ik werk graag samen met ruiters die voelen dat zij meer uit henzelf en uit hun paard kunnen halen maar niet weten hoe ze dit moeten doen en waar ze moeten beginnen. Ruiters die graag het beste voor hun paard willen en vooral willen begrijpen waar bepaalde dingen vandaan komen en waarom je iets beter zus of zo kan doen.  Denk aan gedrag van henzelf, gedrag van hun paard, biomechanica van het paard, het willen blijven verbeteren van hun rijtechniek, etcetera.

Is er iets wat je nu weet wat je bij de start van je bedrijf anders aangepakt zou hebben?
Nu ik begeleiding van jou (Anja) heb over wat er allemaal mogelijk is wat betreft de variaties op je aanbod, gaat er weer een hele nieuwe wereld voor me open. Had ik je maar eerder ontmoet! 😉 

Wat is voor jou altijd een uitdaging in je werk?
Soms even stilstaan en kijken hoe ver ik al ben gekomen. Ik wil soms sneller dan het licht 😊 

Waar word jij het meest blij van?
Bewuste ruiters en gelukkige paarden! Oftewel: meer verbinding en harmonie in de paardenwereld en een sterke verbinding tussen ruiter en paard.

Heb je voldoende klanten? Zou je daarin iets willen veranderen, zoja wat?
Ik heb nog een aantal klanten van mijn vorige bedrijf die ik nog voorzie van mijn “oude” aanbod, dat zijn losse paardrijlessen. Ik wil steeds meer van de losse paardrij lessen af en begeleidingstrajecten aanbieden omdat we daar uiteindelijk veel meer resultaat mee behalen en ik trouw blijf aan mijn kernwaarden en missie. 

Heb je wel eens iets bijzonders/geks/grappig meegemaakt met een klant?
Poeh, ja in de afgelopen jaren genoeg. Vooral paarden kunnen heel grappig zijn. Bijvoorbeeld ineens een noodstop maken in de galop omdat ze moeten mesten en de ruiter er bijna af vliegt met een koprol, paarden die mijn auto herkennen en naar het hek toe komen draven als ik aan kom lopen, of die bij mij in het midden komen “ thee drinken”  midden in de les als ik daar toevallig sta en de ruiter heel hard zijn best doet om netjes de AC op te draven of bijvoorbeeld te gaan wijken. Bijzondere beesten!

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?
Zangeres en pianist Alicia Keys. Al vanaf jongs af aan ben ik groot fan van haar. Ik vind haar authentiek, ze vecht voor vrijheid en probeert dicht bij haar eigen kernwaarden te blijven. 

Muziek is naast paarden een andere grote passie van mij. 

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?
Open te blijven voor nieuwe input van anderen, leren van “ fouten” , bewust naar mezelf blijven kijken (soms ook heel kritisch), me laten spiegelen door de mensen die dicht bij me staan en vooral goed kijken naar de paarden en ruiters. Van gewoon heel goed kijken en observeren/analyseren zonder oordelen leer ikzelf als coach en trainer elke keer weer, en kan ik ook de ruiters verder helpen met hun paarden. 

Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Heel kort maar krachtig: Gewoon Doen! 
Heb jij een duidelijke missie en voel jij dat je “wat te doen hebt”  in de paardenwereld? Doe het, je bent echt nodig, steeds meer en meer!

Liefs, 

Hester 
www.hesterslegtcoaching.nl