fbpx

Even voorstellen

Ik ben Laura, 29 jaar en woonachtig in Haarlem. Met mijn eigen bedrijf Laura Dekker Paardentrainingen help ik paardeneigenaren met het oplossen of voorkomen van gedragsproblemen. Ik wil graag zoveel mogelijk kennis delen over het gedrag van paarden. Zo gaan we paarden steeds beter begrijpen en kunnen we nog meer van ze genieten!

Hoe het begon

Op mijn 7e mocht ik dan eindelijk beginnen met paardrijden. Toen ik oud genoeg was spendeerde ik al mijn vrije dagen op de manege. Als kind was ik al geïnteresseerd in het gedrag van paarden en vriendelijke trainingsmethoden. Dit begon bij het lezen van verschillende boeken. In de Penny las ik over Annemarie van der Toorn (E-quine.com) en daarna volgde ik een kids cursus bij haar.

Op mijn 16e kreeg in mijn eigen paard, die steeds slechter de trailer op wilde. Ik heb wel eens 3 uur op ander terrein gestaan voordat hij de trailer opliep. Ik zocht hulp bij het trainingscentrum van Annemarie en volgde een cursus trailerladen. Binnen een half uurtje stond mijn paard al een paar keer op de trailer. Ik wilde dit zelf ook leren en anderen hiermee helpen! Dit was voor mij de start tot het volgen van de opleiding tot instructeur paard en gedrag (erkend door KNHS en NOC NSF). Annemarie is een grote inspiratiebron voor mij, ze is met haar trainingscentrum gestart in een tijd dat er nog een behoorlijke taboe lag op ‘alternatieve’ trainingsmethoden. Inmiddels heeft ze met E-quine een hele mooie opleiding ontwikkeld waarbij ze heel veel kennis kan delen onder paardenmensen.

De start van mijn bedrijf

Eigenlijk wilde ik altijd al ‘iets met paarden’ gaan doen. Na het afronden van de middelbare school schreef ik mij in voor de opleiding diergeneeskunde, maar ik werd helaas twee keer uitgeloot. Ik ben toen een hele andere richting ingeslagen. Ik volgde de opleiding bouwtechnische bedrijfskunde en ging werken bij een vastgoedbelegger. Na een aantal jaren ging het toch kriebelen en koos ik ervoor de opleiding tot instructeur paard en gedrag weer op te pakken. Na het behalen van het 2e jaar van deze opleiding begon ik paardeneigenaren te helpen met het oplossen van allerlei verschillende uitdagingen, van trailerladen tot niet stil willen staan met opzadelen en opstappen. Dit ging zo goed, dat ik besloot de knoop door te hakken en voor mezelf te beginnen.

Mijn ervaringen met het ondernemerschap

Het ondernemen naast mijn parttime baan is enerzijds erg prettig. Ik heb de garantie van een vast inkomen iedere maand. Aan de andere kant vind ik het ook lastig om genoeg tijd te vinden voor alles wat ik graag wil doen. Het bijhouden van social media en het bouwen van mijn website, naast het geven van lessen en trainingen, is soms lastig. Mijn valkuil daarnaast is dat ik vaak alles perfect wil doen, waardoor er eigenlijk niets uit mijn handen komt.

Dat is meteen mijn tip als je eraan denkt om voor jezelf te beginnen: Probeer niet alles perfect te doen en begin ergens! Ik ben uiteindelijk eerst gestart met social media, terwijl mijn website nog niet af is. 

Laura Dekker- Laura Dekker Paardentrainingen