fbpx

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Priscilla de Schrijver, 40 jaar oud, moeder van 2 (meestal) fantastische kinderen, getrouwd met een fantastische man en ik ben horse reflected coach. Oftewel, ik coach mensen met behulp van het paard. 

Naast mijn bedrijf ben ik ook werkzaam op de financiële administratie van een recycling bedrijf. Hier werk ik, met een onderbreking van een half jaar, alweer zo’n tien jaar. 

Ik mag wel zeggen dat ik een turbulente jeugd heb gehad. Er zijn best wel wat dingen voorgevallen waardoor ik een goed gevulde rugzak heb. Ik heb door de jaren heen met verschillende psychiaters en therapieën gewerkt. Dit werkte even maar ik merkte toch steeds weer terug te vallen in mijn negatieve gevoelens. Tot ik met een coach in aanraking kwam.  Wat een fijne ervaring, iemand die niet bleef graven in het verleden, maar mij in het “hier en nu” hulp bood. Natuurlijk moet je af en toe even terug naar het verleden, maar wel om vandaar uit toekomst gericht verder te kunnen gaan. Bij deze coach werd mijn eerste vlammetje voor het vak aangewakkerd.

Kun je iets vertellen over je niche en waarom je hiervoor gekozen hebt?

Na de scheiding met de vader van mijn kinderen wist ik het niet meer. Wie was ik nu eigenlijk en vooral “wat” wilde ik nu eigenlijk. Niet lang daarna kwam ik op social media een advertentie tegen voor een opleiding tot coach met behulp van het paard bij de ‘I For Horse Academy’ in België. Aangezien ik mijn hele leven al met paarden werk (en dit mijn grootste passie cq verslaving is) en mijn vlammetje voor coach was aangewakkerd ben ik naar deze info dag geweest. Daarna maakte ik enorme stappen in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Zit ondernemen in de familie?

De stap om uiteindelijk naar de Kamer van Koophandel te gaan en me in te schrijven vond ik super spannend, maar o zo leuk! Het ondernemen lijkt in de genen te zitten, zowel mijn (inmiddels gepensioneerde) vader als mijn broertje en zus hebben een eigen bedrijf. Hierdoor heb ik geen angst voor het ondernemerschap.

Waar word jij het meest blij van?

Nu mag ik mensen begeleiden die met uiteenlopende thema’s bij mij komen voor hulp. Of het nu gaat om onzekerheid, jezelf terug vinden, het maken van beslissingen, niet weten wat je moet doen, stress gerelateerde klachten of niet lekker in je vel zitten. Je bent welkom zoals je bent. 

En dan mag ik ook nog samenwerken met mijn paarden. Als ik aan het werk ben voel ik mij gelukkig tot in mijn ziel. Ook ik mag hiervan groeien.

Wat geeft je energie en plezier in het ondernemerschap?

Ik vind het ondernemerschap het ultieme gevoel van vrijheid geven. Dat je mag doen wat je het allerleukst vind en daar betaald voor krijgen is een prachtig cadeau. Ik ben daar echt heel dankbaar voor. Dankbaar voor die mensen die het vertrouwen in mij leggen en die ik mag begeleiden, die mij hun diepste gevoelens laten zien. Mijn missie is om mensen in balans in beweging te zetten. Dat mensen de tools krijgen om verder te kunnen groeien en nog meer van hun mooie zelf kunnen laten zien. Daar word ik blij en gelukkig van.

Wat vind je lastig of moeilijk aan het ondernemerschap?

Natuurlijk zitten er ook minder leuke kanten aan het ondernemerschap en daar loop ik dan ook keihard tegen aan. Ik vind het lastig om klanten te vinden, mijn doel is niet om mensen aan mij te binden, maar om ze te helpen groeien met de tools die ik ze aanbied, zodat ze dit ook zonder mij kunnen. Hierdoor heb ik een constante flow aan klanten nodig. Mijn uitdaging ligt dus vooral bij marketing en sales. 

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

In mijn vak vind ik het persoonlijk erg belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo blijf ik opleidingen volgen en lees ik veel boeken die gerelateerd zijn aan mijn werk. Daarnaast ga ik naar supervisies en spar ik met collega’s over het werk.

Heb je nog tips voor startende ondernemers?

Het ondernemerschap gaat niet vanzelf, maar als je er echt voor wilt gaan, laat niets je tegenhouden en ga ervoor!

Liefs Priscilla – Priscilla de Schrijver Coaching