fbpx

Hey! ik ben Monique

Monique dorst

Mijn missie is om de paardenwereld steeds mooier te maken voor al die mooie, lieve, geweldige paarden

Dit doe ik door zoveel mogelijk welzijnsgerichte ondernemers te helpen hun bedrijf succesvoller te maken: meer klanten, meer omzet, en meer overzicht en rust. De belangrijkste tak binnen mijn bedrijf is coaching. Tijdens calls (online of tussen de paarden) help ik je met het opstellen van een marketingstrategie of goede weekstructuur, het aanpakken van je belemmerende overtuigingen rondom verkopen of zichtbaarheid, en het uitwerken van nieuwe diensten. Hiernaast schrijf ik teksten, bijvoorbeeld salespages, social media berichten, blogs of persberichten.

Ik werk het allerliefst met ‘welzijnsgedreven hippische professionals’. Klinkt mooi toch? Daarmee bedoel ik dus ondernemers die zich erop richten om paardenwelzijn te verhogen. Die de emoties van ‘hun’ paarden belangrijker vinden dan de sportresultaten. Die zien dat er nog veel te veranderen is in de paardenwereld, en daar ontzettend graag een bijdrage aan willen leveren. Wat ik veel zie, is dat deze mensen zó gedreven zijn om anderen te helpen dat ze zichzelf makkelijk tekort doen. Ze vinden het vaak lastig hun eigen grenzen te bewaken, willen alles perfect doen voor hun klanten, of hebben een soort blindheid voor hun eigen kennisniveau. Omdat ze zich beseffen dat er nog zóveel te leren en ervaren valt, vinden ze het moelijk om de kennis die ze al wel hebben vol overtuiging uit te dragen. Ik vind het geweldig om hen te helpen ontdekken hoeveel waarde ze leveren en wat voor geweldige bijdrage ze leveren aan het welzijn van zóveel paarden (en hun mensen).

Momenteel werk ik hoofdzakelijk één op één met mijn klanten. Mijn ambitie voor de toekomst is echter om nog véél meer mensen te bereiken! Zoveel, dat dat één op één niet meer te realiseren is. Over vijf jaar zou ik graag een aantal prachtige groepsprogramma’s hebben, zodat ik voor iedereen die zich in mijn missie kan vinden een passend aanbod heb.

Twaalf ambachten, dertien ongelukken… dat is het spreekwoord dat in je opkomt als je naar mijn ‘carrière’ kijkt. Van de wens om naar Deurne te gaan, via interesse in een opleiding diergeneeskunde en een studie Engels linea recta de werkloosheid in. Sollicitatiebrief na sollicitatiebrief verstuurd, maar helaas. Het was crisis, en ‘we hebben ervoor gekozen de voorkeur te geven aan een kandidaat die beter in het functieprofiel past’.

 

 

 

Vervolgens uit nood het onderwijs in. Toen de zorg. Om terug te gaan het onderwijs in, en daarna weer terug naar de zorg… en uiteindelijk dan toch die stap durven nemen waardoor alles samenkomt: mijn eigen bedrijf.

Hierin kan ik ALLES kwijt! Mijn passie voor paarden, mensen, tekst, leren, ontwikkeling, afwisseling, groei… Mijn drive om impact te maken in de paardenwereld, de wens om met mensen te werken, het plezier dat ik heb in marketing en contentcreatie. In mijn eigen bedrijf valt alles op zijn plaats.

Ik krijg energie van het opdoen van nieuwe kennis, over alle dingen die ik interessant vind. Dat zijn er nogal wat! Ik hou van psychologie, mythologie, kennis over hoe we leren en veranderen, marketing (want dat is eigenlijk ook gewoon psychologie), traumaverwerking… en ik vind alles rondom paarden razend interessant. Training, bodywork, huisvesting, voeding, biomechanica… you name it, I love it!

Hoewel ik makkelijk klets, snel contact maak en behoorlijk druk kan zijn, ben ik als het op energiemanagement aankomt echt een introvert: ik laad op van alleen zijn. Lekker op de bank, met een mooi boek, kaarsjes en rustige muziek. Of in het bos, genietend van alle geuren en beelden. Of natuurlijk heerlijk op stal, een beetje keutelend met en tussen de paarden.

Het ondernemerschap is me op het lijf geschreven. Ik geniet van de flexibiliteit die het me biedt. Ik kan mijn eigen dagen inplannen, en als er iets mis gaat is er maar één iemand die ik daarvoor verantwoordelijk kan houden. Evenzo zie ik ook direct positief resultaat als ik mezelf verbeter op een bepaald gebied, harder werk, of dingen efficiënter doe. Bovendien daagt het ondernemerschap me steeds weer uit om te groeien, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, blokkades op te ruimen… ik vind het geweldig!

Ook heerlijk aan het ondernemerschap, vind ik dat je je eigen collega’s mag kiezen. Je bepaalt zelf met wie je samenwerkingen aangaat, en hoe je die vormgeeft. Ik ben dankbaar om deel te mogen uitmaken van Team Paardenondernemer, en te mogen werken met collega’s als Anja en Monya. Alledrie onze eigen kennis, expertise en ervaring. Maar ook diverse raakvlakken. We completeren elkaar. Met dit team kunnen we de startende en doorgewinterde hippische- ofwel paardenondernemers ondersteuning bieden in allerlei facetten van het ondernemerschap.

paardenondernemer-monique-dorst

Wat je moet weten van mij

Creatief | Enthousiast | Kennisjunkie | Storyteller | Fantasyfan | Clickergekkie | Authentiek | Chaotisch | Gevoelig | Focus op paardenwelzijn | Snelle denker én prater | Natuurliefhebber | Paardenmeisje | Gek op leren en lesgeven | Ondernemer | Psychologie van mens en paard

Monique Dorst - Coaching & Content

Ik kijk met je mee hoe je jouw bedrijf naar een hoger plan kunt tillen. In (heel gezellig, maar soms wel confronterende…) coachgesprekken help ik je je mindset steeds sterker en positiever te maken, ontdek je waar je je nu op wilt focussen, en krijg je de stappen helder die je nu te nemen hebt. Als bonus kan ik ook nog mooie, converterende teksten voor je schrijven.

Paardenondernemer

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Anja, Monya en ik bieden je een totaalpakket aan cursussen, artikelen en informatie. Alles om jouw onderneming een stevige basis te geven en van daaruit te laten uitbloeien tot een prachtig bedrijf!

De ClickerAcademie

Een complete opleiding die gebouwd is rondom wetenschappelijke inzichten en paardvriendelijk werken. Met een flinke dosis persoonlijke ontwikkeling van de studenten – als trainer, mens én ondernemer. Nu nog een mooie droom, maar vanaf januari 2022 waarheid! Ik verzorg de modules rondom ondernemerschap, en ben allround betrokken bij het ontwikkelen van de opleiding.

Klanten over mij

“Ik moet toegeven dat ik als jonge ondernemer nog wat onzeker ben, Monique heeft de skills om je onzekerheden weg te nemen en je te wijzen op al je talenten. Tijdens onze call is er ook een pilot project tot stand gekomen waar ik direct met aan de slag kan om extra klanten te werven. Ik kan Monique dus zeker aanraden, een topper in haar vak!”
Charlotte – Horse Positivity

 

 

 

Waarom Monique? Ze is open, eerlijk, inspirerend, denkt met je mee, praktisch, nuchter, gezellig, informeel, maar ook kritisch. Factoren die voor mij van belang zijn om verder te komen en succes te boeken. Want heel eerlijk je gaat het gesprek aan om vooruit te komen en dan is het fijn als soms de vinger op de “zere plek” gelegd wordt maar dat dat dan wel op een taktische/vriendelijke manier gebracht wordt.”
Nadia – Ezellogica

Monique is van alle markten thuis, heeft veel ervaring, empathisch vermogen, humor, en goeie one-liners. Vaak ga ik een gesprek in zonder concrete hulpvraag, maar ik ga altijd weg met precies hetgeen wat ik nodig bleek te hebben.”
Janneke – Instructrice & tekenaar van FedUpFred