fbpx

Hey! ik ben Monya

De Gelukkige Ruiter academie & Hippische Professionals

 

je mooie kantoorkleding onder een overall en je zwarte nagels onder de kraan schoonschrobben

Ik heb ervoor gespijbeld, mijn school verwaarloosd, mijn vriendjes erop uitgezocht, kortom er veel voor gelaten. Maar daarvoor heb ik iets prachtigs terug gekregen: ik heb mijn droom in realiteit kunnen omzetten.

Als ik weer eens op het matje moest komen op de HAVO omdat ik lessen had verzaakt vertelde ik steevast dat mijn toekomst in de paarden lag. Veel mensen hebben me van het idee af willen houden door me te confronteren met waarheidsgetrouwe verhalen over weinig verdiensten en bikkelhard werken.

Na dienstverbanden op diverse trainings- en handelsstallen wist ik al snel dat dit niet was wat ik zocht. De omgang, de handelswijze, het paste me niet en ik zei die wereld vaarwel. Daarom heb ik jarenlang een normale kantoorbaan naast het trainen van paarden gehad. Altijd probleemdieren, kocht ik ze niet zelf, dan kreeg ik ze aangeboden. Achteraf bezien was het best grappig, je mooie kantoorkleding onder een overall en je zwarte nagels onder de kraan schoonschrobben voordat je achter je bureau plaats nam.

In 1998 ging ik definitief van hobby naar professie. Educatief Centrum ’t Balingehof groeide van 11 naar 47 boxen. Van gedragstherapie bij probleempaarden naar vooral het coachen van mensen. Ik heb mogen optreden op de Equitana, Horse Event en vele andere evenementen en mogen leren van grootheden als Anja Beran, Horst Becker, Heather Moffett en Bruno Rodrigues da Silva.

 

Vanuit ’t Balingehof groeide Baroque Horses Holland. Mijn passie voor Spanje zette zich om naar de import van Spaanse paarden en de integratie van het Spaanse rijden in Nederland. 3 jaar lang was ik in de bevoorrechte positie om zo’n 10 keer per jaar naar Spanje te vliegen en mensen te koppelen aan de meest prachtige Spaanse paarden. Paarden die nu nog met regelmaat mijn pad kruisen.

Naast beide bedrijven doceerde jarenlang paardengedrag op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Stenden University te Emmen.

In 2012 verloor ik alles, mijn bedrijven, mijn paarden, mijn gezin, mijn vermogen. Na een onsamenhangende tijd realiseerde ik me dat ik iets te melden heb. Mijn klanten, de paarden, mijn vrienden, ze wezen me al langere tijd de weg. Het enige dat ik hoefde te doen was zelf die weg te vinden. Dat duurde even.

Maar nu is al mijn (paarden)kracht gebundeld in meerdere bedrijven: De Gelukkige Ruiter Academie, Hippische Professionals bv en Paardenondernemer.

Bedrijven die erop gericht zijn om (beginnende) paardenondernemers en paardenliefhebbers te helpen hun dromen waar te maken. Omdat ik weet wat ze voelen en weet waar ze tegen aan kunnen lopen.

Van sportruiter naar gedragsspecialist. Van trainingsbedrijf naar scholingsbedrijf. Van instructeur naar opleider. Van ondernemer naar coach. Het zit allemaal in mijn rugzak. Selfmade, autodidact. Het kan. En ik help iedereen die dezelfde toekomst voor zich ziet als dat ik had als klein meisje. Met elkaar gaat dat lukken!

Wat je moet weten van mij

GEDREVEN | ONDERNEMEND | ANALYTICUS | POSITIVO | PAARDENWERELDVERBETERAAR | PAARDENTRAINER | KENDO & LAIDO | GYMBEEST | FESTIVALGANGER | VRIJHEID | KOFFIE | ZONAANBIDDER

De Gelukkige Ruiter Academie

Mijn streven is om in iedere paard-mens relatie harmonie te creëren. Ik neem het paard als uitgangspunt voor het halen van doelen en laat jou volledig genieten van de weg er naartoe. Samen met mijn docententeam begeleid ik jou naar vertrouwen in jezelf, vriendschap met je paard en een stevige basis om jouw toekomstdromen waar te maken.

Paardenondernemer

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Anja, Monique en ik bieden je een totaalpakket aan cursussen, artikelen en informatie. Alles om jouw onderneming een stevige basis te geven en van daaruit te laten uitbloeien tot een prachtig bedrijf!

Hippische Professionals

Hippische Professionals richt zich op het opleiden van een nieuwe generatie paardrij-instructeurs die het nieuwe lesgeven over Nederland gaan verspreiden en daardoor actief bijdragen aan meer paardenwelzijn.

Klanten over mij

In juni 2019 begonnen bij deze geweldige academie. In eerste instantie alleen maar even om mijn papiertje te halen, niet wetende wat het mij allemaal zou gaan brengen en hoeveel inspiratie ik hiervan zou krijgen. Het is zoveel meer dan alleen een instructeursopleiding!!! Net een masterclass afgerond wat ook aangeboden wordt door Monya, van paardenliefhebber naar ondernemer. Wat een geweldige toevoeging, En wat fijn dat Monya al haar kennis (en dat is heel wat) wil delen met ons paardenmensen.
Heidi Rood – PonyTales Healthy Horsemanship

 

 

 

“Ik heb voor de opleiding gekozen, ook omdat ik m’n hart wilde volgen. Meer doen van wat ik leuk vind. En dit resulteerde binnen een jaar tot een carrièreswitch naar Ruiter Coach. Hoe gaaf is dat!”

Chantal van Delden

De opleiding heeft een boost gegeven aan mijn carriere! Mijn connectie en relatie met mijn eigen paarden sterker gemaakt. En mijn lesklanten zijn erg tevreden met mijn nieuwe coachende manier van lesgeven! De opleiding mij heel veel gebracht op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en ik rijdt weer met plezier. Bovenal was de opleiding vreselijk leuk om te volgen en ik kijk uit naar wat er nog gaat komen vanuit de Hippische Professionals.
Jelly Paulusma – Bynt Horsemanship